Sinop'un Tabiat Parklarına Ziyaretçi Akını

Sinop'ta denizle ormanı birleştiren ve son yıllarda cazibe merkezi konumuna gelen tabiat parkları, doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak noktası haline geldi.

Yayın: 27 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 27.07.2021 16:29:36
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
Google News
 
Ziyaretçilerine aynı anda hem denize girebilme hem de orman içinde piknik ve yürüyüş yapma imkanı sunan doğa harikası tabiat parkları, huzur ve sessizlik arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren,Sinop'un ekoturizm açısından çok zengin bir kent olduğunu söyledi.
 
Akliman, Hamsilos, Erfelek Tatlıca Şelaleri ve Çatak Kanyonu gibi kentte çok sayıda tabiat parkı bulunduğuna işaret eden Süren, bu alanların özellikle yaz sezonunda binlerce kişiye ev sahipliği yaptığını anlattı.Kent merkezine en yakın olan Akliman ve Hamsilos tabiat parklarına yoğun ilgi bulunduğunu vurguladı.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.