SÜMBÜL KONAĞI SAMSUNLULARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK
Haber
24 Nisan 2023 - Pazartesi 14:15
 
SÜMBÜL KONAĞI SAMSUNLULARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültürel miraslarının en güzel eserlerinin yer aldığı Saathane Meydanı’na uygun olarak inşa edilen Sümbül Konağı inşaatının yüzde 37'si tamamlandı.
SAMSUN Haberi
SÜMBÜL KONAĞI SAMSUNLULARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, meydanın tarihi kimliğini ve estetik konseptini, Sümbül Konağı Kafe Projesi ile tamamlayacaklarını söyleyerek "Burası Samsunlu hemşehrilerimizin yeni buluşma noktası olacak" dedi.

Şehri tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturacak Saathane Meydanı Projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Projeyle meydanı geçmişteki ticari fonksiyonuna yeniden kavuşturacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, konseptiyle meydanın tarihi kimliğini yansıtarak ziyaretçilerin keyifli zaman geçireceği bir de kafe inşa ediyor. Atatürk Bulvarı ile Çifte Hamam Caddesi’nin kesişim noktasında yer alan 8 milyon 875 bin lira sözleşme bedelli Sümbül Konağı Kafe, hafif raylı sistem güzergahı üzerinde inşa ediliyor.

KENTİN GELENEKSEL MİMARİ ÖZELLİKLERİNİ YANSITACAK

200 metrekarelik arsa üzerinde iki kat olarak inşa edilen toplam 532 metrekare büyüklüğündeki Sümbül Konağı Kafe'de inşaat çalışmaları kapsamında çelik kolon montajları bitti, kiriş ve ara kayıt montajları tamamlandı ve 1. kat döşeme ve bodrum kat su basman döşeme betonu döküldü. Kentin geleneksel mimari özelliklerini yansıtacak kafenin zemin katı, Saathane Meydanı ile uyumlu düzenlenecek. Yarı açık ve açık oturma alanlarının yanı sıra terası da bulunacak kafenin dış cephesi, Karadeniz’in geleneksel evlerinden esinlenilerek ahşap ve güneş kırıcılarla detaylandırılacak. Terasıyla birlikte 93 kişi kapasiteli Sümbül Konağı Kafe, donanım ve özellikleriyle Samsun’un simgelerinden biri haline gelecek. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan inşaatının yüzde 37'si tamamlanan projenin Ağustos ayında hizmete girmesi planlanıyor.

‘SÜMBÜL KONAĞI TAMAMLAYACAK’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, meydanın tarihi kimliğini ve estetik konseptini, Sümbül Konağı Kafe Projesi ile tamamlayacaklarını söyleyerek “Belediye kavşağımızın köşesinde daha önce imar izni verilerek yüksek katlı yapılmış bir bina vardı. Orayı kamulaştırarak kaldırdık. Oranın yerine yaptığımız, Saathane Meydanı’nın misyonunu tamamlayıcı nitelikteki Sümbül Konağı’nın inşaat çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yüzde 37'si tamamlandı. Kafeterya olarak işletilecek konağın inşaatının hızla bitirilip vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Sümbül Konağı da şehrimizin kültür hayatına ve turizmine kazandırdığımız çok güzel bir tesis olacak ve Samsunlu hemşehrilerimizin yeni buluşma noktası haline gelecek” dedi.

 

Kaynak: (Karadeniz Hayat) - KARADENİZ HAYAT Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: SÜMBÜL, KONAĞI, SAMSUNLULARIN, YENİ, BULUŞMA, NOKTASI, OLACAK,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı