Sururi Çorabatır: Turizm Teşvik Kanunu güncellenmeli!

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, 4. Bursa Turizm Zirvesi ile TURFOOD 4. Gıda Fuarı, Destinasyon Yönetimi ve Gastronomi Turizmi Zirvesi'nde Turizm Teşvik Kanunu'nun güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Yayın: 26 Eylül 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 26.09.2022 13:04:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 
 
Çorabatır turizm teşvik yasalarının 1982 Turizm Teşvik Kanunuyla çıktığını anımsattı. Çorabatır şöyle davam etti: “ Şu bir gerçek ki 1982 yılındaki turizm ile 2022 yılındaki turizm arasında büyük fark var. Turizm bilinci oluşturmamız gerekiyor. Bunu da tabana yayarak gerçekleştirmeliyiz. Her meslek örgütünün ayrı bir yasası olması lazım. Sonra da tüm bu meslek örgütlerinin tek bir çatı altında koordine edilmesi gerekiyor. Pandemi bize birlik ve beraberlik için hareket ettiğimiz zaman başaramayacağımızı hiçbir şeyin olmayacağını gösterdi. Dünyayı çok yakından takip etmeliyiz. Tanıtımlar önemli. İyi bir tanıtım yaptığımız zaman bunun sonuçlarını alabiliyoruz. Turizm Teşvik Kanunu güncellenmeli ve günümüze uyarlanmalı.”
 
Çorabatır, gastronomi turizmi ile ilgili olarak da bir ürün öne çıktığında herkesin aynı şeyi yaptığını ifade ederek, nitelikli ve her kentin kendine mal olmuş bir gastronomi markasıyla öne çıkması gerektiğine işaret etti.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.