Terme Akgöl ve Simenit Gölleri Kesin Korunacak alan ilan edildi
Haber
16 Mart 2023 - Perşembe 13:41
 
Terme Akgöl ve Simenit Gölleri Kesin Korunacak alan ilan edildi
15 Mart 2023 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından Samsun İli, Terme İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Akgöl ve Simenit Gölleri Doğal Sit Alanı Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edildi.
SAMSUN Haberi
Terme Akgöl ve Simenit Gölleri Kesin Korunacak alan ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname de,  Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Samsun İli, Terme İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Akgöl ve Simenit Gölleri Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edildiği kararı yeraldı ve Resmi Gazeteede yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Buna göre Kesin korunacak hassas alan, "bölgesel, ulusal veya dünya ölçeğinde olağanüstü ekosistemlerin, türlerin, habitat ve jeolojik jeomorfolojik özelliklerin korunduğu, genel olarak insan etkisi olmadan meydana gelmiş, insan faaliyetlerisonucu bozulma veya tahrip olma riski yüksek olan alan" olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: (Karadeniz Hayat) - KARADENİZ HAYAT Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Terme, Akgöl, ve, Simenit, Gölleri, Kesin, Korunacak, alan, ilan, edildi,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı