Tokat Bez Sucuğu, Perpereli Küpe Ve Honça Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (Oka) Teknik Destek Programı Kapsamında, Tokat Ticaret Ve Sanayi Odası (TSO) Tarafından Coğrafi İşaret Tescil Çalışmaları Yürütülen Tokat Bez Sucuğu, Perpereli Küpe Ve Honça’ya Türk Patent Ve Marka Kurumunca Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Verildi.

Yayın: 09 Mayıs 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 09.05.2022 19:06:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri, 7 Nisan’da düzenlenen törenle Türk Patent ve Marka Kurumu

Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar tarafından, Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik’e takdim edildi.

Dr. Ali Çelik, alınan bu tescillerin Tokat için çok önemli olduğunun altını çizerek, “Tokat Honçası, Tokat Bez Sucuk ve Tokat Perpereli Küpesi/Tokat Pırpırlı Küpesi’nin coğrafi işaret tescil belgesini çalışmalarımız sonucu aldık. Burada emeği geçen esnaf ve zanaatkâr
kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Artık bu ürünler belli bir kalite de üretilip satışı yapılabilecek. 3 ürününde çok uzun yıllardır ilimize has üretildiğini herkes biliyordu bunu da tescilledik. Ticaret insanlarımız bunun karşılığını alacaklardır. Coğrafi işaretin hem ürünün
tanıtımında hem korunmasında, taklitlerinin yapılmamasında çok büyük katkısı oluyor. Son dönemlerde ülkemizde, dünyada coğrafi işaretli ürünlerle alakalı çok büyük çalışmalar yapılıyor. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Başkan Çelik konuşmasında, destekleri dolayısıyla OKA'ya ve ürünleri hazırlayan Prof. Dr. Cemal Kaya ve Doç. Dr. Mustafa Bayram’a da teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.