Tokat'ta yazma Baskısı Ve El Nakışları Sergisi
Haber
07 Kasım 2022 - Pazartesi 16:41
 
Tokat'ta yazma Baskısı Ve El Nakışları Sergisi
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Sanatçı Emel Ardahanlı'nın Tokat Şehir Müzesi’nde açtığı "Eskilerden-Yenilerden Renklerin Ahengi" isimli yazma baskısı ve el nakışları sergisini ziyaret etti.
TOKAT Haberi
Tokat'ta yazma Baskısı Ve El Nakışları Sergisi

Sergiyi gezerek Sanatçı Emel Ardahanlı’dan eserler hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yazmanın şehrinin Tokat olduğunu vurgulayarak açıklamalarda bulundu. Başkan Eroğlu “El sanatları bir şehrin hem maddi hem de manevi zenginliğini ortaya koyan unsurlardır. Tokat’ımız bilhassa el sanatları alanında zengin bir kültüre sahip bir şehirdir. Değerli sanatçımız Emel Ardahanlı’nın bu yazma baskısı ve el nakışları sergisinde de bu kültürel zenginliği bir kez daha gördük. Bu nadide çalışmalar için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Şehirlerin kokuları vardır, bu şehrin kokusu yazma kokusudur
 
Yazmacılığın Tokat’ta el sanatları anlamında öncü bir değer olduğuna dikkat çeken Eroğlu “ Hem şehrimizin kültürel kimliğinin önemli bir parçası olması hem de ekonomik girdileri ile Tokat’a katkı sağlaması açısından bizim için Tokat Yazması önemli bir değerdir. Şehirlerin kokuları vardır; yazma kokusu, Tokat şehrinin kokusudur. Şehirlerin sesleri vardır, yazma baskısı yapılırken çıkan ses Tokat şehrinin sesidir. Yazmacılık Tokat’ımızda 600 yılı aşan bir geçmişe sahiptir. Her ne kadar başka şehirler yazmacılığı sahiplenmeyi arzulasalar da bu önemli değerimiz çok değerli ustalarımızla birlikte bizim asla rekabet etmeyeceğimiz bir konudur. Yazmanın başkenti Tokat’tır, yazma Tokat’ındır” dedi.
Kaynak: (Karadeniz Hayat) - KARADENİZ HAYAT Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Tokat'ta, yazma, Baskısı, Ve, El, Nakışları, Sergisi, , ,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı