Turizm Fakültesi 2021-2022 Dönem mezunlarını verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesinde 2021-2022 dönemi mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gündem Yayın: 27 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 27.06.2022 12:41:32
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. Mezuniyet programına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Çalışkan, Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür Doç. Dr. Seyfullah Gül, Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aşçı, TURSAB Bölge Başkanı Yılmaz Uzunlar, İl Kültür Turizm Müdür Adnan İpekdal,  Bafra Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Burak Özturan, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

 

“Mezunlarımızla iletişimimizi devam ettirmek istiyoruz”

 

Mezuniyet programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, ‘Öncelikle mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Köklü bir üniversiteden mezun olduğunuzun bilincinde olmanızı istiyorum. 50 yıllık geçmişi olan bir üniversiteyiz biz. Elli bini aşkın öğrencimiz var, yani büyük bir aileyiz. 5 bin 600 civarında uluslararası öğrenciye sahibiz ve sınırları Türkiye'yi aşmış bir üniversiteyiz.

 

Turizm çok önemli bir alan ve Türkiye bu konuda oldukça iyi yerlere gelmiş durumda. Fakat turizm, çoklu alanları kuşatması gereken bir alan. Turizm Fakültesi ya da Turizm Meslek Yüksek Okulu mezunu arkadaşların üzerlerinde bir ülkenin sorumluluğunu taşıdıkları bilinciyle hareket etmeleri gerekiyor. Çünkü çok farklı turizm alanları var. Eğlence sektöründen inanç turizmine, kongre turizminden ziraat turizmine kadar birçok alanı kapsayan turizm sektörünü, öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde farklı alanları en azından bilecek ya da bunlarla iletişim kuracak kadar kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor. Umarım bunun bilincinde olduğunuz bir eğitim öğretim hayatı geçirmişsinizdir. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

 

“Turizm Fakültesinin Kapıkaya’da olmasını istiyoruz”

Kapıkaya Festivalinin öneminden bahsedene Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, mezun olan öğrencileri tebrik etti. Kılıç,  “Değerli öğrencilerimiz öncelikle bu eğitim öğretim hayatınızda bizim misafirimiz olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Hepinizi mezuniyetinizden ötürü tebrik ederim. Eskiden turizm denince akla sadece belirli bölgeler gelirdi. Fakat bugün baktığımızda Türkiye'nin her tarafında turizmi konuşuyoruz. Bunun özelinde düzenlediğimiz Kapıkaya Festivali’miz var. 50 binin üzerinde insanın katıldığı, önemli turizm faaliyetlerinin gerçekleşeceği bu etkinliğe biz ev sahipliği yapacağız. Sayın dekanımızla bir araya gelerek bir protokol imzaladık ve bu festivale Turizm Fakültesini de dahil ederek sizin gibi değerli akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi aramızda görecek olmanın heyecanını taşıyoruz. Mezun olan arkadaşlarımıza turizm sektöründe başarılar dilerken çok değerli Turizm Fakültesinin Bafra’da olmasının mutluluğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Saygıdeğer öğrenci ailelerimizi de tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Kendinize her zaman yeni rota tespit etmelisiniz”

Mezun olan öğrencilerini tebrik ederek sözlerine başlayan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, “ Gittiğiniz her yerde OMÜ’lü olduğunuzun farkında olun. OMÜ Turizm Fakültesi ruhunu her yerde yaşatın.  Bunun için her zaman her yerde birbirinize destek olun. Bu ruhun geleneksel hale gelmesi için bugün itibari ile pilav günü etkinliğini başlatıyoruz. Bundan sonra her yıl pilav gününde sizi bekliyor olacağız.” dedi.

 

 

“Dönem birincilerine hediye bisiklet”

 

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Aleyna Özgül mezuniyet kütüğüne isim plaketini çaktı. Ardından Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, OMÜ Rektörlüğünün fakülte birincilerine hediye ettiği bisikleti takdim etti.

 

Dereceye girenlere hediyeleri takdim edildikten sonra mezun olan öğrenciler sahneye çıkarak temsili diplomalarını aldı. Öğrenciler ve protokolle yapılan pasta merasiminin ardından mezun öğrenciler mezuniyet andını yaparak keplerini attı.

 

Mezuniyet programı kep atılmasının ardından pilav günü etkinliğiyle sonlandırıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.