Turizmcilere İŞKUR teşvikleri tanıtıldı

TÜRSAB Orta Karadeniz BTK Başkanlığı'nda İŞ KUR yetkilileri tarafından turizmcilere İŞKUR'un sağladığı teşvikler hakkında bilgi verildi.

Gündem Yayın: 08 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 08.03.2023 17:06:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1830 okunma
Google News

İŞ KUR Samsun İl Müdürü Gökhan Dürümlü, Müdür Yardımcıları Sait Gül ve Köksal Kır ile İş ve Meslek Danışmanı Murat Yılmaz, TÜRSAB'ta düzenlenen ve çok sayıda TÜRSAB üyesinin katıldığı toplantıda İşverene sağlanan teşvik ve destekler hakkında bilgi verdi.

 

casino siteleri

İŞBAŞI VE STAJ EĞİTİMİ DESTEK ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

 

İl Müdürü ve beraberindekiler, İŞKUR''un istihdam desteği ve İşbaşı ve Staj eğitimi destekleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İşbaşı ve staj eğitiminde yeni düzenlemelere gidildiğini anlatan İŞKUR yetkilileri, bu destek için en az 5 sigortalı çalışan olması gerektiğini ve sayının belirlenmesinde işgününün dikkate alınacağını ifade etti.

 

İSTİHDAM DESTEĞİ 6-54 AY OLACAK

 

İstihdam destekleri hakkında da bilgi veren İŞKUR yetkilileri,amaçlarının istihdamı artırmak olduğunu belirterek, dileyen her firma ve kuruluşa, şartları yerine getirmeleri halinde, 6 ay ile 54 ay arasında destek vereceklerini, bu desteğin, SGK İşveren priminin yarısı kadar olduğunu belirtti.

 

Daha sonra turizmcilerin sorularını cevaplandıran yetkililer teşviklerden faydalanmak için  İŞ KUR ile iletişim kurulmasının yeterli olacağını söyledi.

 

YILMAZ UZUNLAR: BU DÖNEMDE HER TÜRLÜ TEŞVİK YARARIMIZA OLUR

 

TÜRSAB Orta Karadeniz BTK Başkanı Yılmaz Uzunlar da İŞKUR Yetkililerine teşekkür ederek; "İŞKUR İl Müdürümüz Sait Gül ve yönetici ve danışman arkadaşlarımıza üyelerimiz adına teşekkür ederim. Ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığımız ve depremin etkisinden kurtulmak, yaralarını sarmak için mücadele verdiğimiz bu dönemde, her türlü teşvik bizler için yararlı olacaktır. TÜRSAB olarak üyelerimize ve turizmcilere sağlanan destekleri artırarak ve mevcut destekleri tanıtarak üyelerimizin mümkün olduğu kadar yararlanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. " dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.