Türkiye'ye günde 150 bin turist geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’ye günde 150 bin turist geldiğini belirterek, ‘’Dün itibariyle Antalya’da günlük 60 bin turist rakamını geçtik’’ dedi.

Yayın: 31 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 31.05.2022 14:43:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1902 okunma
Google News
Bakan Ersoy, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılarak Türkiye’nin kültür, sanat ve turizm gündemini değerlendirdi. Bakan Ersoy,  2022’ye 42 milyon turist 35 milyar dolar turizm geliri hedefiyle başladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
 
‘’İyi de bir başlangıç olmuştu. Ancak Karadeniz’de ülkemizin en iyi pazarlarından olan Rusya ve Ukrayna arasında çatışma oldu. Buna rağmen hedeflerimizi koruyacağımızı dile getirdik. Çünkü biz bunları öncesinde kurgulamıştık. Krizler geçmişte olmuştu, şimdi var, gelecekte de var olacak. Bunlarla yaşamayı öğreneceğiz. Bunun içinde krizleri hazır hale getireceksiniz.  Turizm Geliştirme Ajansı (TGA)  olarak 140 ülkede tanıtım yapıyoruz. Dünyada en iyi tanıtım yapan ülke konumundayız. Ülkemize çok ziyaretçi gönderen 40 pazarda yoğun çalışma yapıyoruz.’’
 
Türkiye’ye günde 150 bin turist geliyor
 
İstanbul’un 2019’da var olan havalimanı sorununu yenisini açarak çözümlediklerini, kentin 330 şehirle direkt bağlantısının olduğunu ifade ederek, ‘’İstanbul’un büyümesinin önündeki engelleri kaldırdık. 2019’un üzerinde girişler oluyor. İstanbul’a günde 50 bin turist girişi oluyor. ’Dün itibariyle Antalya’da günlük 60 bin turist rakamını geçtik. Türkiye’ye günde 150 bin turist geliyor. Şu an turist gelişindeki en önemli unsur Pazar çeşitliliğinin fazlalığı’’ dedi.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.