TÜRSAB'dan Yılmaz Uzunlar'a ziyaret

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk TÜRSAB Orta Karadeniz BTK Başkanı Yılmaz Uzunlar'ı ziyaret etti.

Gündem Yayın: 14 Temmuz 2022 - Perşembe - Güncelleme: 14.07.2022 19:39:34
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2969 okunma
Google News


Bir dizi ziyaret ve çalışmalar kapsamında Samsun'a gelen TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk TÜRSAB Orta Karadeniz BTK Başkanı Yılmaz Uzunlar'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı, turizmin genel ve bölgesel sorunları ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz Uzunlar Bilir ve KUK'a çalışmaları ve bölgede turizm ve acentalar hakkındaki son durum ve sorunları anlattı.


TÜRSAB Orta Karadeniz BTK Başkan Yardımcısı ve Ordu İl Temsilcisi Emre Yılmaz'ın da hazır bulunduğu ziyarette Yılmaz Uzunlar, Ali Bilir ve Hamit Kuk'a Samsun Onur Anıtı ve Vezirköprü Kanyon'un fotoğraflarının bulunduğu plaket hediye etti.

 

1618 SAYILI YASADA DÜZENLEME YAPAN TASARI BAKANLIKTA BEKLİYOR

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Turizmin ve acentaların pandemi döneminde büyük sıkıntı çektiklerini, bu nedenle çalışmaların ve projelerin askıya alınmak zorunda kalındığını belirterek, "Turizm, 56'dan fazla sektöre ekonomik katkı sağlayan ve istihdam yaratan bir sektör. TÜRSAB da Kanunla kurulmuş, Rehberler Odası ile birlikte 2 STK'dan biri. Turizm çeşitliliğinin arttığı günümüzde turizmin sorunları da arttı. Bu sorunların büyük bölümü yasanın güncellenmemesinden kaynaklanıyor. TÜRSAB olarak 2018 yılında 1618 sayılı yasa ile ilgili olarak Bakanlık bürokratları ile yeniden düzenleme yaptık. 

 

Sayın Bakanın da bilgisi, katkısı ve onayıyla bu yasa tasarısı TBMM'ye sunulmak üzere Turizm ve Kültür Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a teslim edildi.Ancak yasa bugüne kadar TBMM gündemine getirilmedi. Bu yasanın TBMM'de kabulü ve yürürlüğe girmesi ile birlikte Turizmde yaşanan bürokratik sorunlar yasa gücü ve katkısı ile ortadan kalkacak, sektöre olumlu yönde katkı sağlayacak." dedi.

 

 GEÇMİŞ YÖNETİMDEN KALAN 500 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE BORCUN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ÖDEDİK

TÜRSAB olarak göreve geldikten sonra önceki yönetim tarafından kendilerine 500 milyon Liranın üzerinde borç bırakıldığını ve borcun ödenmesi için önemli adımlar attıklarını ifade eden Huk, " Borcun büyük bölümünü ödedik ve yapılandırdık. Projelerimizi hayata geçirmeden pandemi sorunu ile karşılaştık. Tüm dünyayı etkileyen bu salgın, Türkiye'yi ve  TÜRSAB'ı da olumsuz etkiledi. Salgının kontrol altına alınması ve önlemlerin kalkması ile birlikte biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Türkiye'de TÜRSAB BTK'ları dolaşıyor ve güncel sorunlar, çözüm önerileri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz.

 

BÖLGEDE REHBER SAYISI YETERSİZ

Turizmde özellikle acentalarımızın yaşadığı sorunları çözmek görevimiz ve bunu için gereken çalışmaları yapıyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan biri rehberler ve rehber ücretleri. Türkiye'de bir çok bölgede rehber sayısı yetersiz. Acentaların turlarda tam zamanlı rehber bulundurma zorunluluğu da sorunların artmasına yolaçıyor. Bu konu ve daha bir çok yaşanan konulrın çözümü hazırlmaış olduğumuz yasa tasarımızda var. Sayın bakanımızdan bu tasarıyı bir an önce TBMM'ye göndermesini ve sektörü rahatlatmasını bekliyoruz." diye konuştu. " dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.