TURSAB Samsun'da Belgesiz Acentalara Savaş Açtı

Türkiye ve bölge genelinde belgesiz ve kayıtdışı turizm ve otelcileik faaliyetind ebulunanlara karşı sürdürülen mücadelede TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Başkanlığı Samsun'da da önemli bir adım atıı.

Gündem Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 14:49:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Uzun süredir belgesiz seyahat acentaları ve kayıtdışı işletme ve kuruluşlarla mücadele eden TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Başkanı Yılmaz Uzunlar'ın girişimiyle TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Başkanlığı, Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, SGK ve Maliye yetkilileri ile birlikte kaçak işletmelere düzenlenen denetimlerde, özellikle mültecilere ait belgesiz faaliyet gösteren 5 acentaya cezai işlem uygulandı, faaliyetten menedildi.

Denetim ve uygulamalarla ilgili olarak bir açıklama yapan TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Başkanı Yılmaz Uzunlar,"Pandemi salgını nedeniyle daha da zor günler yaşayan turizm sektörüne en büyük zarar kayıtdışı işletmelerden geliyor. Sektörde kayıtdışı olarak faaliyet gösteren her işletme hem devlete, hem bölgeye, hem de sektörde belgeli ve kurallara uygun olarak çalışan işletmelerimize ve acentalarımıza  zarar vermekteler. 

Son olarak da Samsun'da devletin ilgili 4 kuruluşu ile birlikte vergi, SGK, İşletme Belgesi ve güvenlik açısından denetim yaptık. Tespit edilen 5 firmaya gereken yasal yaprıtımların uygulanmasını sağladık. Kayıtdışı ve kurallara uymadan çalışan işletmelerle mücvadelemiz devam edecek.Ben bu konuda bize destek veren ve hassasiyet gösteren Samsun Valisi Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya çok teşekkür ediyorum." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.