UGANDALI HASTANE DİREKTÖRÜ’NDEN OMÜ TIP’A ZİYARET

Doğu Afrika ülkelerinden Uganda’nın önemli hastanelerinden Kibuli Muslim Hospital’ın Tıp Direktörü Dr. Mahmoud El-Gazaar, OMÜ’yü ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Gündem Yayın: 16 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.03.2023 15:38:44
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
440 okunma
Google News

Ugandalı konuk Dr. El-Gazaar, ziyaretinde ilk olarak Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Davut Güven’in rehberliğinde Tıp Fakültesi Hastanesi turuna çıktı. Hastanenin farklı birimlerinin mevcut durumuna tanık olan Dr. El-Gazaar, hâlihazırdaki işleyiş ve yürütülen operasyonlara dair Prof. Dr. Güven’den bilgi aldı.

 

“Hastane hizmetleri, uygulamaları ve teknolojileri takdire şayan”

 

Ziyarette Hastanenin yoğun bakım servisi kapasitesinin pek çok Afrika ülkesinden daha fazla olduğuna dikkat çekerek memnuniyetini dile getirdi. Ziyaret kapsamında pek çok birimi ve ameliyathaneyi gözlemleme fırsatı bulan Dr. El-Gazaar, hastane hizmetleri, uygulamaları ve teknolojilerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

 

Sağlık turizmi masaya yatırıldı

 

Tıp Direktörü Dr. Mahmoud El-Gazaar, OMÜ Uluslararası Sağlık Turizmi Birimi Yöneticisi Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun’u da ziyaret etti. Uganda ve Türkiye’deki sağlık sistemlerinin odak noktası olduğu görüşmede; Uganda’da tedavisi mümkün olmayan hastaların Üniversitede tedavi edilmesi, OMÜ mensubu doktorların Uganda’da çeşitli yardım görevlerine destek vermeleri hususundaki detaylar ele alındı.

 

Dr. El-Gazaar, Rektör Ünal tarafından Konukevi’nde ağırlandı

 

Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Direktörü Dr. Mahmoud El-Gazaar’ı, ziyaret vesilesiyle Konukevi’nde ağırladı. Yemekli toplantıda; OMÜ’nün Uganda’ya eğitim ve sağlık alanlarında sağlayabileceği katkılar, Kibuli Muslim Hospital bünyesinde kurulması planlanan Tıp Fakültesine verilebilecek destekler ve imzalanması planlanan iş birliği anlaşmasının ana hatları görüşüldü.

 

Dr. El-Gazaar “OMÜ kampüsü ve teknolojisi dünya genelindeki üniversitelerin büyük bir çoğunluğundan çok daha ileri seviyede”

 

Daha sonra Dr. El-Gazaar, Öğr. Gör. Tolga Arslan’ın eşliğinde kampüsün tamamını gezerek incelemede bulundu. Kök Hücre Merkezi ve Diş Hekimliği Hastanesi ziyaretlerinden oldukça etkilendiğini belirten Dr. El-Gazaar, OMÜ kampüsü ve teknolojisinin dünya genelindeki üniversitelerin büyük bir çoğunluğundan çok daha ileri bir seviyede olduğunu belirtti. OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesini de gezen Dr. El-Gazaar, özellikle hemşirelik ve ebelik bölümlerinin öğrencilerinin kullandığı laboratuvarları çok etkileyici bulduğunu ifade etti.

 

Dr. El-Gazaar, Hastane gezisinin ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ile bir araya geldi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çokluk “OMÜ, bilgi ve tecrübe aktarımına hazır”

 

Ziyarette Uganda’daki sağlık kuruluşları ve üniversiteler ile OMÜ arasında geliştirilecek eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerine yönelik iş birliklerinin detayları üzerinde durulurken, Dekan Prof. Dr. Çokluk, OMÜ’nün bilgi ve tecrübe aktarımına hazır olduğunu vurguladı. Buluşmada söz konusu iş birliklerinin hayata geçirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı ve bu minvaldeki adımlar planlandı.  

 

Dekan Çokluk, OMÜ’nün Ugandalı meslektaşlarına bilgi, tecrübe ve uzmanlık kazandıracak eğitimleri ücretsiz olarak vermeye hazır olduğunu söyleyerek OMÜ’nün Afrika’ya sağlayacağı katkıların en kısa sürede başlayacağına işaret etti.

 

Ziyaret dizisinin son durağında Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ile görüşen Dr. El-Gazaar, kurumlar arası olası iş birlikleri, öğrenci ve personel değişim olanakları hakkında istişarede bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.