Ukraynalı 13 öğrenci ve 2 öğretmen Fatsa’ya geldi.

Hatice Bahaettin Şener İlkokulu ve Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu’nun 10’u Türk 5’i yabancı ortaklı “Resim Atölyem - MY Painting Workshop” e-twinng projesi kapsamında Fatsa’ya gelen öğrenci ve öğretmenler Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ı ziyaret ettiler.

Sağlık Yayın: 06 Mayıs 2022 - Cuma - Güncelleme: 06.05.2022 17:06:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
746 okunma
Google News

 

  Ziyarette Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a Ukrayna bayrağı ve çeşitli yöresel ürünler hediye eden Ukraynalı öğrenciler proje sayesinde savaş ortamından uzak olmaktan mutlu olduklarını söylediler.
  Ukraynalı öğrenciler ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, “İlçemiz Hatice Bahaettin Şener İlkokulumuzun ortaklaşa yürüttüğü bir proje kapsamında Dışişleri Bakanlığımız himayesinde 13 tane Ukraynalı öğrencimiz ve 2 öğretmenimizi proje kapsamında ilçemizde misafir ediyoruz. Misafirlerimiz ilçemizde birbirinden güzel etkinliklerle dolu 3 gün geçirdiler. Ukraynalı öğrenciler iki dost ülkenin birlikteliğine yönelik birçok çalışmayı beraberce yürütecekler.” dedi.

 “ÜLKEMİZ HER ZAMAN BARIŞTAN ADALETTEN YANA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR”

 Öğrencilerin ve öğretmenlerin Ukrayna Rusya savaşından dolayı duymuş oldukları endişeyi kendilerinden dinlediklerini ifade eden Başkan Kibar, “Biz de ülkemizin her zaman barıştan adaletten yana olduğunu ve bunu savunucusu ve mücadelesi noktasında her zaman bir köprü vazifesi gördüğümüzü belirttik. Bu projenin inşallah bir kardeşlik bağının ilk düğümü olacağını ve ilerleyen zamanlarda projenin gelişmesine yönelik iadeyi ziyarette bulunma talebimizi de kendilerine ilettik. Ben böylesine güzel bir projede emeği olan başta Hatice Bahaettin Şener ilkokulumuz idarecilerine Milli Eğitim Müdürlüğümüze projenin başlamasından bitimine kadar tüm koordinasyonu sağlayan Dışişleri Bakanlığı yetkililerimize ayrıyeten teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.  
 Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ziyaretin sonunda Ukraynalı öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler taktim etti ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.