Ünye’de Sürdürülebilir Turizm Zirvesi

Ünye Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği ve Ünye Belediyesi’nin iş birliği ile “Sürdürülebilir Turizm Zirvesi” düzenlendi.

Sağlık Yayın: 19 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 19.02.2024 18:05:09
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Uzman isimler Ünye’de sürdürülebilir turizm konusunda değerlendirmelerde bulunurken “Sürdürülebilir Turizm Zirvesi’nden çıkan sonuçlar raporlaştırılıp mülki ve yerel yönetimlere sunulacak.

 

Zirveye konuşmacı olarak,

  • Marka Uzmanı Muhterem İlgünler. Şehir Markalaşması ve Sürdürülebilirlik konusunda, 

  • Ünyeli reklamcı, Genna Ajans sahibi Selim Tuncer. Reklam, Sinema ve Şehir konusunda,

  • Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Toktaş Karadeniz’de Sürdürülebilir Turizm Çalışmaları konusunda,

  • Türkiye Gastronomi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Gastronomi ve Sürdürülebilir Turizm

  • THE COFFE FACTRY Genel Müdürü Rıza Batuhan Şahin İçecek Sektörü ve Sürdürebilir Turizm konusunda,

  • “Çok Okuyan Çok Gezen” blog yazarı çift Sevil ve Özgür Uzun gezginler ve sürdürülebilir turizm konusunda sunumlar yaptı.

 

Öznur Özkan Güdek, teşekkürlerini ifade etti

Sürdürülebilir Turizm Zirvesi açılış konuşmasında ÜNTİSAD Dernek Başkanı Öznur Özkan Güdek

“Üntisad derneği Sürülebilir turizm zirvesi kapsamında turizm sektörünün neredeyse tüm öğelerini bir arada aldığı konuşmacılarımızla bugünü tamamlamış olacağız. Bugün ilki olan sürdürülebilir turizm konferansı inşallah gelecek on yıllara gelecek 20 yıllara götürme hedefimiz bulunmaktadır, “Karadeniz’in incisini daha öne nasıl çıkartırız diye bunları konuşacağız” dedi.

 

Murat Toktaş: Erişebilirlilik önemli…

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Toktaş Karadeniz’in Sürdürülebilir Turizm Çalışmalarını değerlendirerek şunları kaydetti;

 

“Hayatımızın her alanında yaptığımız her işte sürdürülebilirlik ne kadar önemli ise turizm dede aynı derece önemli. Mevcut turistlerin ve bölge halkının ihtiyaçlarının gelecek için koruma ve iyileştirme fırsatları yaratılarak karşılanmasıdır Turizm kaynaklarının tüketilmeden, kirletilmeden, tahrip, edilmeden, içi boşaltılmadan gelecek nesillerin aktarılmasını sağlayacak şekilde kullanılmasının düzenlenmesi. “ diye konuştu

 

 

Muhterem İlgünler: Ünye, ziyaret edilen sitelerde yok

“Şehir Markalaşması ve Sürdürülebilirlik”  hakkında konuşma yapan Marka Uzmanı Muhterem İlgüner; “Genellikle yurt dışından ziyaretçi çekmek istiyorsak ya da dünya gündeminde bir dijital platformda varlık göstermek isteniyorsak iki isim altında hareket ediliyor genelde. Visit.com ya da destinasyon.com. artık fiziki fuarlar eski işlevselliğini kaybetmeye başladı. Dijital platform çok etkili buralarda daha fazla olmak kendimizi göstermemiz şart.” dedi

 

Selim Tuncer. Kültürel miras korunmak zorunda…

Turizmde reklam, dizi ve sinema önemli…

Bir şehri kültürel olarak nasıl var edeceğiz? Bunda önemli araçlardan biri reklam. Ama reklamı asla tanıtımla karıştırmamak lazım, Fonksiyonları farklıdır. Ayrıca dizi ve sinema da bir şehrin kültürel inşasına gerçekten çok önemli bir rol oynar. Şehirde çekilen ve geniş kitlelerle oluşan diziler ve sinema eserleri birer inşa unsurları arasında yer alabilir. Örneğin; Asmalı Konak dizisi yayından kalkalı 10 yılı geçti. Ürgüp ve dizinin çekildiği tarihi konak bu diziden sonra adeta bir yerli turist akınına uğramıştı ve halen devam ediyor.”

 

Gürkan Boztepe; Her şeyin içinde gastronomi…

Türkiye Gastronomi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Karadeniz’de Sürdürülebilir Turizm Çalışmaları konusunda gastronominin önemini vurgulayıp; “Gastronomi her şeyin içerisinde var. Sağlık turizminin içerisinde var. Kongre turizminin içerisinde var. Biz burada Anadolu’nun yerel lezzetlerini ortaya çıkarmak zorundayız. Bizde Ürün sorunu yok, sunum sorunu var.” ifadelerinde bulundu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.