UZM. Dr. Canan Yıldırım: NÖRALTERAPİ ile Ağrısız sağlıklı yaşam mümkün..

Samsun Atasam Tıp Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hekimi UZM. Dr. Canan Yıldırım, Nöralterapi tedavi metodunu ve hangi hastalıklara iyi geldiğini anlattı..

Yayın: 10 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 10.05.2022 14:39:52
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

Günümüzde sıkça adını duyduğunuz Nöralterapi tedavi metodu, adından da anlaşılacağı gibi sinir yapıları üzerinden etkili bir tedavi yöntemidir. Akut ve kronik, geriye dönüşümü olan tüm fonksiyon bozukluk hastalıklarında kullanılabilir.

 

En çok kullanılan alan kas-iskelet sistemi hastalıklardır. Kronik ağrı, kronik yorgunluk, eklem kireçlenmeleri, bel-boyun fıtıkları, fibromiyaljidir.

 

 

 

Samsun Atasam Tıp Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hekimi UZM. Dr. Canan Yıldırım, Nöralterapi tedavi metodunu ve hangi hastalıklara iyi  geldiğini anlattı..

 

 Samsun Atasam Tıp Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hekimi Dr. Canan Yıldırım'ın Nöralterapi tedavi metodu ile ilgili açıklamalar:

 

Peki hangi sinir yapıları?

 

Vejetatif sistem dediğimiz bu sistem, vücudumuzda en küçük hücreden en ince damar yapılarımıza kadar ulaşan bir ağ şeklindedir. Yaşamı devam ettirmemiz, iç organlarımızın görevlerini yerine getirmesi için gereken uyarılar bu sistem üzerinden sağlanmaktadır.

 

Nöralterapi de amaç nedir?

 

Vejetatif sinir sistemi üzerinden, hücrelerin elektriksel iletimini düzenleyerek, birbiri ile iletişim halinde olan sistemin kendisini düzenlemesini sağlamaktır. Zamanla sinir çalışma mekanizması düzeldikçe, dokulara ulaşan kan akımı ve lenf dolaşımı da düzene girer. Dokuların beslenmesi, uyarılması normale geldiğinde, iyileşme hızlanır.

 

Bu tedavi de, lokal anestezik maddelerden prokain daha çok tercih edilmek üzere lidokain de kullanılır. Bunların anestezik özelliği değil, hücresel düzeyde oluşturdukları elektriksel uyarı önemlidir. Her hücrenin istirahatte belli bir elektriksel potansiyeli (-30 ile -90 mV arasında) vardır; ancak, sorunlu hücrenin istirahat potansiyeli çok düşüktür ve iletim yapamaz.

 

Kullandığımız lokal anestezik madde ile çalışmayan sinir hücresi uyarılır ve iletim yapmaya başlar. Bu durumda dokuların iyileşmesi için yol açılmış olur.

 

Bu tedavi vücudumuzda nerelere uygulanır? Hastadan alınan geniş öykü ile tedavi protokolü belirlenir. Bunun için; geçirilmiş ameliyat öyküsü, diş sağlığı, barsak düzeni, ruhsal durum dahi önemlidir. Tedavinin kendi içinde lokal, segmental, bozucu alan, skar, ganglion blokajı şeklinde

uygulamaları vardır.

 

Tedavinin ne kadar sıklıkla, kaç seans uygulanması gerektiği de, aynı tedavi uygulanma şekli gibi kişiden kişiye farklılık gösterir.

 

Hangi hastalıklarda kullanılabilir?

 

Nöralterapi, akut ve kronik, geriye dönüşümü olan tüm fonksiyon bozukluk hastalıklarında kullanılabilir. En çok kullanılan alan kas-iskelet sistemi hastalıklardır. Kronik ağrı, kronik yorgunluk, eklem kireçlenmeleri, bel-boyun fıtıkları, fibromiyalji gibi örnekler verilebilir.

 

Kimlere Uygulanamaz?

 

Kalp ritmi bozukluğu, ileri kalp yetmezliği, anestezik maddeye karşı alerji, myastenia gravis, malign olaylar, parkinson ve multiple skleroz hastalıkları, yeni ameliyat öyküsü olan kişilerde nöralterapi uygulanmaz.

 

Bu tedavi yönteminin kişi için faydalı olup olmadığı, uygulama bölgeleri, sıklığı gibi tedavi protokolünü belirlemesi ancak nöralterapi eğitimini almış hekim yapabilmektedir.

 

Ağrısız sağlıklı yaşam mümkün..

 

Yanınızda Yakınınızda Atakum’dayız.

Atasam Tıp Merkezi resmi instagram hesabı : https://instagram.com/atasamtipmerkezi?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 Atasam Tıp Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hekimi UZM. Dr. Canan Yıldırım instagram hesabı:

 https://instagram.com/ftr_uzm_drcananyildirim?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.