Vezirköprü Oymaağaç Kazıları Başladı
Haber
12 Temmuz 2021 - Pazartesi 15:57
 
Vezirköprü Oymaağaç Kazıları Başladı
Alman asıllı Türk vatandaşı Prof. Dr. Rainer Ö. Chizchon başkanlığındaki Vezirköprü Oymaağaç kazı heyeti Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal’ı ziyaret etti.
SAMSUN Haberi
Vezirköprü Oymaağaç Kazıları Başladı

Bu yıl Temmuz ayı itibariyle yeniden başlayan kazı çalışmaları 15 Eylüle kadar devam edecek. 2005 yılında yüzey araştırmalarına, 2007’de ise kazı çalışmalarına başlanan, Vezirköprü Oymaağaç kazıları bu yıl yine Alman asıllı Türk vatandaşı Prof. Dr. Rainer Ö. Chizchon başkanlığında devam ediliyor.

 

 Kazıda Uşak Üniversitesi Arkeoloji bölüm başkanı Prof. Dr. Chizchon’unun yanı sıra Uşak Üniversitesi’nde görevli Dr. Mehmet Ali Yılmaz, Hitit Üniversitesi’nden katılan Dr. Emrullah Kalkan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Bayhan Mert Erol başta olmak üzere yaklaşık 20 kişilik uzman bir ekip görev yapacak.

Asgari 6.000 yıllık tarihin izlerini taşıyan Oymaağaç’ınHititler’in  kutsal şehri Nerik olduğu biliniyor.  Bugüne kadar yapılan kazılarda yer altı merdiveni, kutsal çeşme ve çivi yazısı tabletler gibi yüzlerce kıymetli eser bulunan bu bölgede Kalkolitik döneminin ve Demir Çağı’nın izlerine rastlanıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nnı izni ve Türk Tarih Kurumu’nun maddi desteğiyle devam eden bu kazı çalışmaları Bafra İkiztepe kazısıyla beraber insanlığın kültür mirası adına büyük önem taşıyor.  Kazı alanına gitmek isteyen vatandaşların  Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden önceden randevu almaları koşuluyla  bölgeyi ve kazı faaliyetlerini ziyaret edebiecekleri açıklandı.

 

 

 

Kaynak: (Karadeniz Hayat) - KARADENİZ HAYAT Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Vezirköprü, Oymaağaç, Kazıları, Başladı,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı