YARALI YAVRU KARACAYA İLK MÜDAHALE FATSA BELEDİYESİ’NDEN

Fatsa-Korgan kara yolunda bir aracın çarptığı yavru Karaca’ya ilk müdahaleyi Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri yaptı.

Sağlık Yayın: 22 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.03.2023 18:31:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
775 okunma
Google News

Gelen ihbarı değerlendiren Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri,  yaşı oldukça küçük olduğu gözlenen yavru Karaca’nın bulunduğu alana ulaştı. Yavru Karaca’yı olay yerinde ilk müdahaleyi yapan Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, daha sonra gerekli tedavisi yapılmak üzere Karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından Hayvan Hastanesine götürüldü.

 

“HIZLI MÜDAHALE İÇİN ARACIMIZI GÖNDERDİK”
 

Gelen ihbarı değerlendirerek hızlıca olay yerine ulaştıklarını söyleyen Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, “ Korgan ilçesinde görev yapan öğretmen arkadaşlar, yaralı Karaca’yı görünce hemen beni aradı. 112 acil servisi ile irtibata geçerek Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüyle görüştük. Bir yandan yaralı yavru Karaca’ya hızlı müdahalede bulunmak için ekibimizi aracımızla olay yerine gönderdik. Yaralı yavru Karaca’yı vakit kaybetmeden belediyemiz binasına getirerek ilk müdahaleyi yaptık. O sırada da Ordu'dan ambulans gönderimi de sağladık. Karaca’ya yaptığımız ilk müdahalede şokta olduğunu gördük. Arka tarafında pelvis ve femur kısmında kırıklar vardı. Süreç içerisinde  Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ekipleri de, yanımıza geldi. Yapılan müdahaleleri anlattık kendilerine. Onlar da hayvan hastanesine doğru hızlı bir şekilde iletimini sağladılar.” dedi.

 

 “YARALI KARACAYA YANLIŞ MÜDAHALE HAYVAN STRESE SOKAR”

 

Karacaların hem çok ürkek hem de çok çevik hayvanlar olduğunu ifade Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, “Karacalar yerden 3 metre yukarıya kadar zıplayabilirler ve aniden yola fırlar. Araç sürücülerinin özellikle orman alanlarında tek şeritli yollarda daha yavaş gitmesini tavsiye ederiz. Çünkü bu hayvanlar uzaktan görebileceğiniz hayvanlar değil. Ani olarak yola çıkan hayvanlar. Böyle durumlarda karacaya çok fazla müdahale edilmesini istemiyoruz. Direk, 112 acil servisi arayarak oradan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne yönlendirmesi yapılması gerekiyor. Sahada bulunan ekipler hızlı olarak müdahalede bulunuyorlar. Halkımız tarafından yapılan bazı davranışlar var. Ayaklarını bağlamak gibi. Bunlar özellikle şu an gebelik döneminde olan Karacaları daha da strese sokar. O yüzden eğer yapabiliyorlar ise, karanlık bir alana koymak, sessiz bir alanda güzelce tedbirini sağlamak çok önemli.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.