Yoroz Dağ Sporuna Açılıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla cazibesi artan Yoroz Kent Ormanı, dağcılık ve kaya tırmanış sporlarına açılıyor.

Sağlık Yayın: 14 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.10.2021 14:16:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1349 okunma
Google News

 Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı çalışmalarla Yoroz Kent Ormanı’nda tırmanış parkuru oluşturularak yeni sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

Ordu’nun Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi’nde bulunan ve Haziran 2006’da Kent Ormanı ilan edilen 900 metre yüksekliğindeki Yoroz, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Yoroz Kent Ormanı’nda başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Çalışmaların ardından cazibesi artan Yoroz Kent Ormanı Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile dağcılık sporuna açılıyor. Bünyesinde barındırdığı doğal tırmanış alanları ile dağcılık sporuna ilgi duyan herkesin ilgisini çeken Yoroz, oluşturulacak olan tırmanma parkurları ile dağcılık ve kaya tırmanışı sporuna hizmet verecek.

 

KAYA TIRMANIŞ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

 

Yoroz Kent Ormanı’nda planlanan çalışmalarla ilgili yerinde tespit amaçlı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dağcılık İhtisas Spor Kulübü iş birliği ile tırmanış etkinliği gerçekleştirildi. Tırmanışa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, Ordu Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yılmaz Seferoğlu ve kulüp üyeleri katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.